Česko si so žalobou EK pre kvóty starosti nerobí, pokuty si môže dovoliť

NETKY.SK • 8 December 2017, 10:00 • 2 min
Česko si so žalobou EK pre kvóty starosti nerobí, pokuty si môže dovoliť

BRUSEL - Českej republike hrozia v ďalších kolách žaloby Európskej komisie (EK) opakované pokuty, ale "nie je to nič, čo by si Česko po finančnej stránke nemohlo dovoliť", uviedla vo štvrtkovom rozhovore pre TASR vedúca bruselskej kancelárie Inštitútu pre európsku politiku (IEP) Zuzana Stuchlíková.

slovakia

left justify in out

Európska komisia vo štvrtok oznámila, že odpovede a opatrenia vlád Českej republiky, Maďarska a Poľska v otázke dočasného premiestnenia utečencov neboli uspokojivé, a preto, z dôvodu nedodržania ich právnych povinností v súvislosti s relokáciami, sa rozhodla tieto tri členské krajiny zažalovať na Súdnom dvore EÚ.

 

Stuchlíková si myslí, že táto situácia zhorší postavenie Českej republiky v rámci Európskej únie a upevní jej pozíciu tzv. "trouble makera". V prípade politických dôsledkov ale neočakáva významné zmeny v smerovaní ČR.

 

Vedúca bruselskej kancelárie reagovala aj na vyjadrenie čerstvo vymenovaného českého premiéra Andreja Babiša, že sa s EK bude snažiť dohodnúť. Podľa jej názoru to je "riešenie z ríše snov", pretože v súčasnosti priestor na dohodu už nie je.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies