Česko sa inšpiruje slovenskou Daňovou kobrou, fungovať má od septembra

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 12:25 • 2 min
Česko sa inšpiruje slovenskou Daňovou kobrou, fungovať má od septembra

PRAHA - Česká republika sa chce pri boji proti daňovým únikom inšpirovať Slovenskom. V rozhovore pre dnešné vydanie Hospodárskych novín (HN) to potvrdil český minister financií Andrej Babiš.

slovakia

left justify in out

Zriadiť chce napríklad útvar podobný slovenskej Daňovej kobre. "Táto skupina pre boj proti daňovým únikom by mala u nás začať pracovať najneskôr od septembra. Budú v nej zástupcovia polície, colníkov a finančnej správy, tak ako je to u vás," avizoval Babiš.

 

Podľa vzoru Slovenska by mal začať fungovať tiež online prehľad príjmov a výdavkov štátu. Za systém štátnej pokladnice sa podľa neho v minulosti síce už zaplatilo, ale doteraz nefunguje. "Premýšľame aj o bločkovej lotérii, nechceme však zavádzať fyzické registračné pokladnice, ale online registráciu účtovných operácií. Tá existuje napríklad v Chorvátsku," doplnil šéf českého rezortu financií.

 

Babiš pripustil aj užšie prepojenie so SR pri vzájomnej kontrole firiem či pri daňových kontrolách. "Spolupráca už existuje v celej únii, ale nebránime sa ani intenzívnejšej forme. Najmä keď Slovensko tvrdí, že sa organizovaný zločin s DPH presúva od vás do Česka," dodal pre HN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies