Česko prispeje na oživenie Hodvábnej cesty, do fondu ICBC vloží stovky milióny eur

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 13:06 • 2 min
Česko prispeje na oživenie Hodvábnej cesty, do fondu ICBC vloží stovky milióny eur

PRAHA - Česko vloží 200 miliónov eur do fondu najväčšej čínskej banky ICBC zameraného na región strednej a východnej Európy. Poslaním fondu je znovuobnovenie dávnej obchodnej trasy z východu známej ako Hodvábna cesta. Informoval o tom server E15.cz.

slovakia

left justify in out

Peniaze poputujú prevažne na infraštruktúrne regionálne projekty, úloha českej vlády má okrem zabezpečenia časti peňazí spočívať aj v identifikácii investičných príležitostí v regióne. Dohoda súvisí s návštevou českého premiéra Bohuslava Sobotku v Číne, v rámci ktorej banka ICBC zároveň zakladá svoju pobočku v Prahe.

 

Fond je zatiaľ najnovším krokom v projekte novej Hodvábnej cesty. Cieľom je oživiť starovekú obchodnú trasu z východnej Ázie do Európy, otvoriť Pekingu cestu k zdrojom energie v strednej Ázii a priviesť čínske firmy na lukratívne trhy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies