Česko požiada opätovne Egypt o právnu pomoc v kauze dvoch turistiek z Hurghady

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 06:49 • 2 min
Česko požiada opätovne Egypt o právnu pomoc v kauze dvoch turistiek z Hurghady

PRAHA/OSTRAVA - Dozorujúci štátny zástupca kauzy vlaňajšieho záhadného úmrtia dvoch českých turistiek v egyptskom letovisku Hurghada Vít Legerský dnes potvrdil už skôr medializovanú informáciu, že tak matka-tridsiatnička, ako aj jej osemročná dcérka boli zabité elektrickým prúdom. Informovali o tom české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa Legerského slov sa moravskosliezska polícia obráti už po druhý raz so žiadosťou o právnu pomoc na egyptskú stranu, od ktorej už raz žiadala ČR spisový materiál, tentoraz však pôjde o realizáciu konkrétnych úkonov.
      

Štátny zástupca vyjadril nádej, že egyptská strana aj tentoraz žiadosti vyhovie, aj keď medzi oboma krajinami nie sú podpísané príslušné bilaterálne dohody.
      

Žalobca pripustil, že zatiaľ nie je jasné, kedy polícia zverejní podrobnejšie informácie o vražde oboch českých turistiek, z ktorej je dôvodne podozrivý medzičasom obvinený a uväznený manžel a otec obetí.
      

Oficiálne česká polícia doteraz neinformovala ani o výsledkoch testu na detektore lži, ktorému sa podozrivý podrobil.
      

Justičné zdroje upozornili, že doteraz známe skutočnosti nasvedčujú oprávnenosti podozrenia v prípade obvineného a uväzneného Petra Kramného. Navyše varovali pred nebezpečenstvom jeho úteku z ČR alebo rizikami spojenými s možným ovplyvňovaním svedkov, ak by sa ocitol na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona