Česko poslalo do Sýrie zdravotnícky materiál prvýkrát od uvalenia sankcii zo strany EÚ

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 16:04 • 2 min
Česko poslalo do Sýrie zdravotnícky materiál prvýkrát od uvalenia sankcii zo strany EÚ

PRAHA - Do sýrskej metropoly Damask dorazili v nedeľu balíčky prvej pomoci z Českej republiky. Ide o prvú takúto priamu dodávku z krajiny EÚ do Sýrie od chvíle, keď členské štáty únie uvalili na režim prezidenta Bašára Asada sankcie, napísal dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Zdravotnícku pomoc od Červeného kríža dopravilo do Damasku lietadlo CASA C-295 českej armády. "Môžem potvrdiť, že lietadlo CASA previezlo do Damasku humanitárnu pomoc z Českej republiky," povedal pre denník Právo hovorca českého ministerstva obrany Jan Pejšek.

 

Dodávka bola uskutočnená v spolupráci českého ministerstva zahraničných vecí a Červeného kríža. Podľa ministerstva má hodnotu tri milióny korún (približne 111.000 eur). Česi do Sýrie poslali mobilné kuchyne, invalidné vozíky, barle, špeciálne obväzy a iný materiál.

 

Zásielka "je určená ľuďom v oblastiach, ktoré boli dlho odrezané od iných dodávok pomoci", uviedol český minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona