Česko posiela do Grécka humanitárnu pomoc pre utečencov

NETKY.SK • 6 Január 2016, 09:00 • 2 min
Česko posiela do Grécka humanitárnu pomoc pre utečencov

BRNO - Zo Školiaceho a výcvikového zariadenia českého Hasičského záchranného zboru v Brne vyrazili dnes v noci tri nákladné autá s humanitárnou pomocou pre utečencov v Grécku. Informoval o tom na svojej webovej stránke Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

Zásielka v hodnote 4,25 milióna korún (zhruba 157.000 eur) je hradená zo štátneho rozpočtu. Obsahuje deky, spacie vaky, ležadlá, pláštenky a kachle. "Vezieme 2000 diek, 2000 spacích vakov, 500 nafukovacích matracov a 40 kachlí. Sú to prostriedky, ktorými disponuje Hasičský záchranný zbor ČR pre potrebu obyvateľov Českej republiky alebo aj pre tento prípad v zahraničí," uviedol veliteľ konvoja Petr Vodička.

 

"Čaká nás takmer 1200 kilometrov cez Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a v Bulharsku až do Sofie. Ďalší deň budeme pokračovať do Grécka, do mesta Mandra, zhruba 20 až 30 kilometrov za Aténami, kde sa sústreďuje humanitárna pomoc," dodal Vodička.

 

Podľa ČRo je Grécko piatou krajinou, kam Česká republika posiela materiálnu pomoc v súvislosti s migračnou krízou. Predtým takto pomohla Maďarsku, Slovinsku, Chorvátsku a Macedónsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona