Česko opäť skúšané: Silná búrka strhávala desiatky striech!

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 06:20 • 2 min
Česko opäť skúšané: Silná búrka strhávala desiatky striech!

PRAHA - Desiatky striech postrhávala dnes silná búrka, možno dokonca tornádo, ktoré zasiahlo Krnov v okolí Bruntálu. Informácie poskytla starostka mesta Alena Krušinová.

slovakia

left justify in out

Prírodný živel tu podľa jej slov zanechal spúšť, spôsobil katastrofu. Je to apokalypsa, vyhlásila.

Popadané konáre z vyvrátených stromov i časti domov spôsobili ľahšie zranenia viacerým osobám. Prerušené je zásobovanie elektrickým prúdom v meste, ktoré má približne 25.000 obyvateľov a leží v Moravskosliezkom kraji.

Miestny krízový štáb sa snaží pomôcť rodinám, ktoré prišli o strechy na svojich príbytkoch, aby aspoň provizórne mohli zakryť svoje nehnuteľnosti.

V dôsledku extrémnych horúčav v ČR sa dnes nad jeho územím tvorili búrky, ktoré postupne zasiahli juh, neskôr okolie Trutnova a Náchoda, aby sa následne presunuli na Jesenicko, Šumpersko a Bruntálsko. Práve v súvislosti s týmito regiónmi meteorológovia varovali pred zrážkami, ktoré mohli za dve hodiny dosiahnuť až 70 mm. Neskôr búrky zaznamenali aj v okolí Olomouca a Prostějova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies