Česko neodporúča cesty do rusko-ukrajinského pohraničia a Náhorného Karabachu

NETKY.SK • 11 August 2014, 18:39 • 2 min
Česko neodporúča cesty do rusko-ukrajinského pohraničia a Náhorného Karabachu

PRAHA - Český rezort zahraničných vecí neodporúča občanom ČR cestovať a pohybovať sa na území Ruskej federácie v blízkosti rusko-ukrajinskej štátnej hranice, hlavne v Rostovskej oblasti.

slovakia

left justify in out

"Cestovanie do tohto regiónu je v súčasnosti spojené so zvýšeným bezpečnostným rizikom," vyplýva z varovania zverejneného na webových stránkach ministerstva.
     

Česká diplomacie odporúča pred prípadnou cestou do Ruskej federácie zaregistrovať sa na stránkach dobrovoľnej databázy cestovateľov DROZD (https://drozd.mzv.cz).
     

Ministerstvo zahraničných vecí ČR súčasne v súvislosti s obnovením násilností v oblasti Náhorného Karabachu neodporúča ani cesty do prihraničných regiónov v okolí arménsko-azerbajdžanskej štátnej hranice, a to vrátane frekventovanej komunikácie Jerevan-Tbilisi, na ktorej už zaznamenali aj ostreľovanie okoloidúcich motorových vozidiel. Namiesto nej ponúka ako alternatívu bezpečnú trasu cez mestá Alaverdi a Vanadzor.
     

Česká diplomacia súčasne upozornila, že ambasády v Jerevane, ani v Baku nie sú schopné poskytovať konzulárnu pomoc občanom ČR na území Náhorného Karabachu a susedných oblastiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona