Česko má za sebou mrazivú noc: Miestami namerali až 30 stupňov Celzia pod nulou

NETKY.SK • 4 Február 2015, 12:09 • 2 min
Česko má za sebou mrazivú noc: Miestami namerali až 30 stupňov Celzia pod nulou

PRAHA - Česká republika má za sebou mrazivú noc. Na niektorých staniciach na Šumave klesla v noci nadnes teplota takmer k mínus 30 stupňom Celzia. Uviedol to spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

slovakia

left justify in out

"Nedá sa vylúčiť, že sa podobné hodnoty budú ešte opakovať. Aj keď očakávame, že teploty budú v noci na štvrtok na väčšine územia od mínus päť do mínus osem stupňov Celzia," povedala Svatava Křivancová z českobudějovickej pobočky ústavu.
      

Pravdepodobne najchladnejšie bolo na Rokytskej slati (rašelinisko v prírodnej rezervácii v Národnom parku Šumava), kde teplota klesla na mínus 29 stupňov Celzia; stanica Perla neďaleko Kvidly namerala mínus 27,7 stupňa. Nad ránom sa teploty v Juhočeskom kraji pohybovali väčšinou v rozmedzí mínus 8 až mínus 11 stupňov Celzia. Vo vyšších polohách boli teploty po vyjasnení ešte nižšie. V Černej v Pošumaví to bolo mínus 18,5 stupňa Celzia.
      

Nízke teploty, ktoré meteorológovia namerali na Šumave, boli podľa nich výnimočné aj v rámci celej Českej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies