Česko má 27. obeť metanolu

NETKY.SK • 1 Október 2012, 14:04 • 2 min
Česko má 27. obeť metanolu

Česko má 27. obeť metanolu - Krimi Počet obetí metanolovej kauzy v Českej republike vzrástol na 27.

slovakia

left justify in out

img

Počet obetí metanolovej kauzy v Českej republike vzrástol na 27. Ostravská polícia dnes potvrdila, že 62-ročný muž, ktorého našli minulý týždeň v piatok v rodinnom dome v okrese Frýdek-Místek v Moravskosliezskom kraji, zomrel práve na otravu metylalkoholom. Informovala o tom česká spravodajská webová stránkanovinky.cz

V Moravskosliezskom kraji, kde je počet obetí najvyšší, ide už o 17. obeť.

"Zosnulého našli v rodinnom dome 28. septembra. Vzhľadom na zistené okolnosti - vrátane nájdených fľašiek alkoholu, v ktorých odborník detekoval prítomnosť metylalkoholu - existovalo podozrenie na intoxikáciu poškodeného touto látkou. Súdni znalci dnes predpoklad potvrdili," uviedla hovorkyňa moravskosliezskej polície Gabriela Holčáková.

Informácia sa objavila len dve hodiny po tom, čo český minister zdravotníctva Leoš Heger (TOP 09) na dnešnej tlačovej konferencii vyhlásil, že situácia okolo metanolovej kauzy sa zlepšuje a že by počet hospitalizovaných kvôli metanolu už nemal narastať.

Heger dopoludnia uviedol, že ministerstvo dosiaľ eviduje 26 potvrdených obetí, ďalších desať ľudí zostáva v nemocniciach. Od štvrtka 27. septembra bolo v ČR hospitalizovaných päť nových pacientov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies