Česko chystá špeciálnu jednotku proti nelegálnym migrantom

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 14:05 • 2 min
Česko chystá špeciálnu jednotku proti nelegálnym migrantom

PRAHA - České ministerstvo vnútra a polícia prišli s riešením, ako lepšie čeliť prípadnej vlne nelegálnej migrácie. Chystajú špeciálnu jednotku pri Cudzineckej polícii. Podľa informácií denníka Právo má byť celkovo 181 ľudí umiestených v Prahe, Brne, Ostrave a v Pardubiciach.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerstva vnútra by jednotka v prípade potreby mala okamžite reagovať na nové situácie v migrácii, zaisťovať bezpečnosť, verejný poriadok a ochranu českých hraníc. Pripravená má byť aj na okamžité vyslanie do zahraničia, a to pri ochrane vonkajšej schengenskej hranice.

 

Okrem toho má asistovať v nových zariadeniach pre zaisťovanie cudzincov alebo sa podieľať na odhaľovaní terorizmu a organizovaného zločinu, na zaisťovaní poriadku pri verejných zhromaždeniach a poskytovať pomoc pri likvidácii následkov katastrof a živelných udalostí, informoval server Novinky.cz.

 

Ministerstvo vnútra tvrdí, že založenie jednotky nemá zvýšiť rozpočet ani o korunu, pretože s novými miestami a peniazmi počíta už vlani schválený rozpočet.

 

Jednotka má byť zložená z policajtov už teraz nasadených v boji proti nelegálnej migrácii a pri ochrane bezpečnosti a verejného poriadku, ako aj z nových príslušníkov, ktorých získa polícia v rámci náborovej kampane. V čase "pokoja" by jednotka mala podľa potreby posilňovať celoštátne alebo krajské útvary.

 

Nápad sa páči nielen koaličným poslancom, ale aj časti opozície, hoci niektorí jej poslanci majú výhrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies