Česko bude na summite EÚ-Afrika o migrácii obhajovať ochranu vonkajších hraníc

NETKY.SK • 9 November 2015, 13:49 • 2 min
Česko bude na summite EÚ-Afrika o migrácii obhajovať ochranu vonkajších hraníc

Praha - Ochrana vonkajších hraníc Európskej únie je jednou z priorít, ktoré má predseda Českej vlády Bohuslav Sobotka obhajovať na summite EÚ-Afrika o migrácii v maltskej metropole Valletta. Takýmto mandátom poveril premiéra jeho kabinet na dnešnom zasadnutí. Na Twitteri o tom informoval štátny tajomník pre európske záležitosti Tomáš Prouza, ktorého citoval spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Ďalšou prioritou, ktorú bude Česko na Malte presadzovať, sú dohody s africkými krajinami a s Tureckom. Zasadnutie na Malte sa uskutoční v stredu a vo štvrtok tento týždeň. Lídri členských štátov EÚ a afrických krajín budú rokovať o možnom posilnení vzájomnej spolupráce v oblasti migrácie. Ďalším bodom diskusie bude napríklad boj proti prevádzačom či návratová politika. Vo Vallette bude ČR zastupovať premiér Sobotka a vicepremiér Pavel Bělobrádek, doplnili Novinky.cz. Hovorca českej vlády Martin Ayrer ešte uviedol, že predstavitelia členských štátov EÚ podpíšu na summite listiny, ktoré ustanovujú Zverenecký fond pre Afriku. Česko ako zakladajúca krajina fondu doň prispela sumou 600.000 eur, dodal hovorca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies