Česko a Malta posudzujú otázku záväzného prerozdeľovania migrantov v Únii odlišne

NETKY.SK • 1 Marec 2017, 08:00 • 2 min
Česko a Malta posudzujú otázku záväzného prerozdeľovania migrantov v Únii odlišne

PRAHA - Česká republika a Malta odlišne posudzujú otázku záväzného prerozdeľovania utečencov v rámci Európskej únie, avšak zhodne považujú za dôležité vyriešenie tohto problému. Konštatovali to dnes v Prahe po bilaterálnych rokovaniach predsedovia vlád oboch krajín, Bohuslav Sobotka a Joseph Muscat.

slovakia

left justify in out

"Sme schopní akceptovať jednotlivé postoje a na základe toho sme otvorení riešeniu," vyhlásil na tlačovej konferencii po rokovaniach hosť z Malty, v súčasnosti úradujúcej predsedníckej krajiny Únie. Joseph Muscat ocenil súčasne neustálu snahu českého premiéra Bohuslava Sobotku o dosiahnutie pokroku pri hľadaní riešenia tejto otázky na summitoch EÚ.

 

Český premiér potvrdil, že obe krajiny patria v otázke záväzných kvót do odlišných táborov, preto sa na rokovaniach v Prahe sústredili obe strany skôr na hľadanie možností, ako dospieť k potrebnému riešeniu. Akcieschopná a všeobecne zrozumiteľná Európa je naším spoločným záujmom, vyplynulo zo Sobotkových slov.

 

Predmetom česko-maltských rozhovorov boli aj otázky blížiacich sa vrcholných rokovaní v Bruseli a Ríme, kde by malo dôjsť k prijatiu tzv. Rímskeho vyhlásenia. Jeho súčasťou by podľa slov českého premiéra malo byť aj jasné vysvetlenie, prečo je najlepšou alternatívou pre Európu spolupráca.

 

Bohuslav Sobotka využil stretnutie s maltským premiérom aj na poskytnutie informácií o štvrtkovej schôdzke krajín Vyšehradskej štvorky na úrovni predsedov vlád vo Varšave, na ktorej sa popri európskej agende bude hovoriť o odlišnej kvalite potravín rovnakej značky v západnej a stredovýchodnej Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies