Českí záchranári smerujúci do Káthmandu museli neplánovane pristáť v Indii

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 18:05 • 2 min
Českí záchranári smerujúci do Káthmandu museli neplánovane pristáť v Indii

PRAHA/NAÍ DILLÍ - Českí záchranári, ktorí v nočných hodinách s prakticky 24-hodinovým oneskorením odleteli z Prahy do nepálskej metropoly Káthamndu, museli v dôsledku preťaženia tamojšieho letiska napokon neplánovane pristáť v indickom Naí Dillí.

slovakia

left justify in out

Tam sa o nich až dovtedy, kým budú môcť pokračovať v ceste do zemetrasením zničeného Nepálu, postarajú zamestnanci českej ambasády.
     

Informovali o tom dnes internetové servery Novinky.cz a iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu ministerstva zahraničných vecí Davida Frousa.
     

Na palube lietadla, ktoré by mohlo podľa predbežnej dohody pristáť v nepálskom hlavnom meste okolo 03.30 h miestneho času, je viac ako desať ton vybavenia a zásob a vyše 30 členov záchranného tímu vrátane lekárov, zdravotných sestier a hasičov.
     

Podľa slov ministra zahraničných vecí ČR Lubomíra Zaorálka sú všetci Česi zdržiavajúci sa v Nepále v poriadku. Špeciál sa na letisku v Káthmandu zdrží maximálne dve hodiny a potom sa vráti do Prahy, kam by mal priviezť 54 občanov ČR a 48 občanov iných členských krajín Európskej únie.
     

Vlna solidarity s himalájskou krajinou priniesla v ČR až do dneška už takmer 16 miliónov Kč, ktoré občania zaslali na rôzne účty na pomoc Nepálu.
     

Počet obetí sobotňajšieho ničivého zemetrasenia už prekročil hranicu 5000 a znalci pomerov tvrdia, že bude ešte vyšší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies