Českí vojaci nacvičovali ochranu štátnych hraníc

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 14:39 • 2 min
Českí vojaci nacvičovali ochranu štátnych hraníc

PRAHA - Vojaci z vybraných posádok Českej armády dnes od rána nacvičujú ochranu štátnej hranice pre prípad neočakávanej krízy. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Cvičenie sa začalo v skorých ranných hodinách a má preveriť dojazdový čas k posilneniu Polície ČR. Ide výhradne o prevenciu a nácvik, uviedol český minister obrany Martin Stropnický na sociálnej sieti Twitter. Česká armáda tiež zvýšila od apríla počet vojakov v pohotovosti z pôvodných 350 na 720.

 

Výcvik prebieha v Moravskosliezskom, Zlínskom a Juhomoravskom kraji za účasti 150 vojakov a techniky. "Do cvičenia Brána 2016 sa zapoja príslušníci 7. mechanizovanej brigády, 53. pluku prieskumu a elektronického boja a Veliteľstva pozemných síl," spresnil náčelník Generálneho štábu Armády ČR Jozef Bečvář.

 

Podobné cvičenie len s vojakmi v zálohe sa uskutočnilo na začiatku marca vo vojenskom priestore Libavá v Olomouckom kraji. Približne 1100 príslušníkov zálohy z celej Českej republiky nacvičovalo ochranu štátnej hranice alebo dôležitých objektov. Išlo o doteraz najväčšie cvičenie v histórii aktívnych záloh.

 

V rovnakom čase mali svoje cvičenie aj policajti, ktorí na hraniciach s Rakúskom v Dolnom Dvořišti, Mikulove a na zelenej hranici simulovali situáciu príchodu väčšieho množstva utečencov. Zamerali sa na kontroly utečencov a fungovanie registračných miest. Do Českej republiky prišlo minulý rok okolo 3500 migrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies