Českí tenisti získali Davisov pohár, vo finále rozhodol Štěpánek

NETKY.SK • 18 November 2012, 19:36 • 2 min
Českí tenisti získali Davisov pohár, vo finále rozhodol Štěpánek

Českí tenisti získali Davisov pohár, vo finále rozhodol Štěpánek - Tenis Českí tenisti sa prvýkrát v histórii samostatnosti tešia zo zisku Davisovho pohára. Vo finále 100.

slovakia

left justify in out

Českí tenisti sa prvýkrát v histórii samostatnosti tešia zo zisku Davisovho pohára. Vo finále 100. ročníka prestížnej tímovej súťaže zdolali vo vypredanej pražskej O2 Aréne obhajcov trofeje zo Španielska 3:2, keď sa o rozhodujúci bod postaral Radek Štěpánek.

Španieli v nedeľu najskôr vyrovnali stav finále na 2:2. V súboji jednotiekDavid Ferrer suverénne zdolal Tomáša Berdycha 6:2, 6:3 a 7:5. Štěpánek potom rozhodujúci duel zvládol lepšie a nad Nicolasom Almagrom vyhral 6:4, 7:6 (0), 3:6 a 6:3. Česi tak nadviazali na československý triumf v Davisovom pohári z roku 1980 a súperovi odplatili jasnú finálovú prehru 0:5 z roku 2009 v Palau Sant Jordi v Barcelone.

Česi sa zároveň vyrovnali ženským kolegyniam, ktoré si pred dvoma týždňami vybojovali na tej istej pôde triumf v Pohári federácie. Naposledy vyhrali obe tímové súťaže v tej istej sezóne Američania v roku 1990.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona