Českí sociálni demokrati v referende schválili vládu s ANO

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 06:49 • 2 min
Českí sociálni demokrati v referende schválili vládu s ANO

PRAHA - Sociálni demokrati si v celostraníckom referende odhlasovali vstup do vlády s ANO, ktorú budú z opozície tolerovať komunisti.

slovakia

left justify in out

Kabinet by sa mal opierať o 108 hlasov v Snemovni. Napriek tomu nakoniec vláda Andreja Babiša nemusí získať dôveru, informuje český spravodajský portál iDNES.cz.

 

Premiéra Babiša totiž čaká potenciálny prvý veľký stret so socialistami, do ktorého sa môže dostať tak trochu nechtiac. Ide o nomináciu neformálneho šéfa pražskej ČSSD Miroslava Pocheho na post ministra zahraničia. Prezident Miloš Zeman ho ale označuje za "slniečkara" a v pražskom Černínskom paláci ho nechce.

 

Lenže Poche má v strane značný zákulisný vplyv. Babiš podľa kuloárnych informácií najprv prezidentovi Zemanovi sľúbil, že mu na Hrad Pocheho meno ani neprinesie. Lenže sociálni demokrati o tom nechcú ani počuť. Ak by Babiš Pocheho meno odmietol na Hrad priniesť, brali by to ako porušenie koaličnej zmluvy a mohlo by to znamenať, že by väčšina ich poslancov mohla hlasovať proti vláde. Ak by tak spravil, Zeman môže Pocheho odmietnuť vymenovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies