Českí potravinári budú musieť mäso z Brazílie povinne testovať na salmonelu

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 18:00 • 2 min
Českí potravinári budú musieť mäso z Brazílie povinne testovať na salmonelu

PRAHA - Českí veterinári nariadili, aby prevádzkovatelia potravinárskych podnikov, ktorí prijmú potraviny živočíšneho pôvodu (mäso, vajcia, mlieko) z Brazílie, tieto nechali otestovať v akreditovanom laboratóriu na salmonelu. Ak tak neurobia, hrozí im pokuta v hodnote až 2 milióny Kč (74.680 eur). Opatrenie začne platiť od 9. mája.

slovakia

left justify in out

Na trh by sa tak nemalo dostať brazílske mäso pred testom. To sa bude týkať aj dovozu tovaru brazílskeho pôvodu z iných členských krajín Európskej únie. O mimoriadnom opatrení informovalo dnes české ministerstvo pôdohospodárstva.

 

"Po diskusii s kolegami zo Štátnej veterinárnej správy som sa rozhodol pristúpiť k tomuto mimoriadnemu opatreniu," povedal minister pôdohospodárstva Marian Jurečka s tým, že Česká republika tak robí ako prvý štát Európskej únie. Cieľom je podľa neho ochrana zdravia českých spotrebiteľov.

 

Potravinári budú musieť oznámiť potraviny z Brazílie Štátnej veterinárnej správe a vyplniť formulár na webe. Potraviny budú môcť uvoľniť na trh až po získaní priaznivých laboratórnych výsledkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies