Českí poslanci, s výnimkou ANO, chcú vydať Babiša polícii

NETKY.SK • 6 September 2017, 06:40 • 2 min
Českí poslanci, s výnimkou ANO, chcú vydať Babiša polícii

PRAHA - Lídra hnutia ANO Andreja Babiša a predsedu poslaneckého klubu Jaroslava Faltýnka vydajú českí poslanci k trestnému stíhaniu. Už deň pred hlasovaním Snemovne o tejto veci to bolo prakticky isté.

slovakia

left justify in out

Vypovedajú o tom vyhlásenia politikov naprieč stranami. Favorit volebných prieskumov Babiš tak pôjde do volieb v pozícii muža, ktorého môže polícia stíhať pre podozrenie z podvodu.

Polícia požiadala o vydanie Babiša a Faltýnka pre päťdesiatmiliónovú dotáciu na farmu Čapí hnízdo. Babiša chce polícia stíhať pre podozrenie z dotačného podvodu a z poškodenia finančných záujmov Európskej únie. Faltýnek je podozrivý z dotačného podvodu vo forme spolupáchateľstva.

Za lídra ANO sa v utorok jasne postavil len poslanecký klub jeho hnutia, ktorý sa stotožnil s Babišovým názorom, že ide o snahu ovplyvniť voľby. Pokiaľ ale oba politici obhája v októbrových voľbách svoje mandáty, bude musieť o ich vydaní rozhodnúť nová Snemovňa znovu, informuje portál iDNES.cz.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona