Českí poslanci odmietli víza pre Turkov i trvalý mechanizmus prerozdeľovania

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 20:34 • 2 min
Českí poslanci odmietli víza pre Turkov i trvalý mechanizmus prerozdeľovania

PRAHA - Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR schválila dnes v Prahe uznesenie, v ktorom odmieta bezvízový styk s Tureckom - súčasť dohody Bruselu a Ankary.

slovakia

left justify in out

Poslanci schválili aj návrh opozičnej Občianskej demokratickej strany (ODS), v zmysle ktorého by mali schengenský priestor opustiť štáty, ktoré nie sú schopné chrániť jeho vonkajšie hranice.

 

Dolná komora českého parlamentu dnes opakovane odmietla aj trvalý mechanizmus pre prerozdeľovanie utečencov v rámci EÚ.

 

Informácie priniesol internetový server Novinky.cz.

 

Ako ešte predtým uviedol český premiér Bohuslav Sobotka, na riešenie utečeneckej krízy jestvuje iba spoločná európska odpoveď, a to uzavretie západobalkánskej migračnej trasy a uzavretie hraníc Schengenu. Za zásadný predpoklad označil predseda vlády ČR aj vyriešenie situácie v Sýrii.

 

Predovšetkým opoziční poslanci využili následnú diskusiu na miestami ostrú kritiku dohody EÚ-Turecko, ako aj prístupu vládnych činiteľov k zákonodarnému zboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies