Českí poslanci nevyslovili dôveru Babišovej vláde, musí podať demisiu

NETKY.SK • 16 Január 2018, 16:32 • 2 min
Českí poslanci nevyslovili dôveru Babišovej vláde, musí podať demisiu

PRAHA - Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR v utorok podľa očakávania nevyslovila dôveru vláde premiéra Andreja Babiša. Jeho jednofarebný menšinový kabinet teraz musí podať demisiu, no pri moci bude až do vymenovania novej vlády. Informovala o tom spravodajská televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

Za dôveru vláde hlasovalo podľa ČT24 78 poslancov, proti ich bolo 117. Šesť poslancov bolo neprítomných.

 

O dôvere vláde rokovala Poslanecká snemovňa od 14.00 h. Hlasovať mala už minulú stredu, poslanci však nakoniec rokovanie prerušili. Dôvodom bolo, že hnutie ANO a strana Sloboda a priama demokracia (SPD) požiadali o zvolanie mandátového a imunitného výboru pre kauzu Čapí hnízdo, pripomenul spravodajský server Novinky.cz.

 

Vládu bude zrejme znovu zostavovať Andrej Babiš. Prisľúbil mu to prezident Miloš Zeman s tým, že pri druhom pokuse bude od neho žiadať podpisy najmenej 101 poslancov, ktorí kabinet podporia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona