Českí politici po útoku v Afganistane vyjadrujú sústrasť rodinám obetí atentátu

NETKY.SK • 5 August 2018, 17:36 • 2 min
Českí politici po útoku v Afganistane vyjadrujú sústrasť rodinám obetí atentátu

PRAHA - Na tragickú udalosť, pri ktorej samovražedný útočník zabil v nedeľu troch českých príslušníkov misie NATO v Afganistane, bezprostredne reagovalo viacero českých politikov, informoval spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"Je mi veľmi ľúto úmrtí našich troch vojakov v Afganistane. Hrdinov, ktorí bojovali proti teroristom tak ďaleko od vlasti a ktorých zavraždil samovražedný útočník. Vážim si to, čo urobili pre našu krajinu. Vyslovujem svoju najhlbšiu sústrasť ich rodinám a pozostalým," napísal český premiér Andrej Babiš na sociálnej sieti Twitter.

 

Kondolencie vojakom vyjadril tiež český prezident Miloš Zeman. "Hlboká ľútosť a sústrasť všetkým príbuzným obetí samovražedného atentátu. Nemalo by nás to však odrádzať od úsilia naďalej bojovať s medzinárodným terorizmom," uviedol prezident prostredníctvom svojho hovorcu Jiřího Ovčáčka.

 

"Podľa prezidenta je táto udalosť príležitosťou k tomu, aby sme si pripomenuli, že sú to skutoční hrdinovia, ktorí bránia našu vlasť pred terorizmom," priblížil názor prezidenta Ovčáček.

 

Na smutnú správu českej armády reagoval tiež na Twitteri vicepremiér a predseda ČSSD Jan Hamáček. "Správa o smrti troch našich vojakov dnes v Afganistane ma hlboko zasiahla. Vyjadrujem úprimnú sústrasť ich rodinám v týchto ťažkých chvíľach," napísal.

 

Sústrasť rodinám okrem súčasného ministra obrany Lubomíra Metnara vyjadrila prostredníctvom Twitteru aj exiministerka Karla Šlechtová.

 

K útoku samovražedného atentátnika podľa českého ministerstva obrany došlo v nedeľu okolo 3.50 h počas pešej hliadky v okolí základne Bagrám v afganskej provincii Parván. Následkom výbuchu utrpeli smrteľné zranenia traja českí vojaci. Pri útoku utrpeli zranenia aj jeden americký a dvaja afganskí vojaci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies