Českí policajti obvinili moslima zo Slovenska z prípravy bombového útoku

NETKY.SK • 14 September 2018, 07:47 • 2 min
Českí policajti obvinili moslima zo Slovenska z prípravy bombového útoku

PRAHA - Česká polícia zadržala radikálneho moslima, ktorý mal v byte chemikálie a návody na výrobu bomby.

slovakia

left justify in out

Pôvodom je Slovák. Islam prijal pred troma rokmi, vystupuje pod menom Abdul Rahman a je prvým islamským fanatikom v Česku, ktorého zatkla polícia a viní ho z prípravy bombového teroristického útoku.


"Táto krajina bude naša! A nebude môcť byť pre všetkých." Vyhrážky, ktoré na sociálnej sieti zdieľal Dominik K., pôsobili na prvý pohľad znepokojujúco. Zvlášť, keď mladý muž konvertoval na islam, chodil oblečený ako vojak a zdravil sa zdvihnutým pravým ukazovákom, symbolom oddanosti bojovníkov Islamského štátu. Podozrenie sa potvrdilo, keď kriminalisti u neho doma vykonali prehliadku. Podľa zistení  našli chemikálie a manuály na výrobu bomby, návody, ako ju pripevniť na telo a na automobil.

 

Muž prijal islam v roku 2015 a je praktizujúcim moslimom. Policajti sú však presvedčení, že sa prikláňa k radikálnemu islamu a väzbu pre neho navrhli, pretože mali obavy, že svoj plánovaný teroristický čin v mene džihádu dokončí.

Obvinený to odmieta a obhajuje sa, že chcel z chemikálií robiť ohňostroj. "Všetky chemikálie nájdené v mojom byte mali slúžiť na domácu výrobu zábavnej pyrotechniky na oslavy Silvestra a Nového roka, čo môže preukázať moja rodina a priateľ z detstva," obhajuje sa v spise. Polícia ale považuje takéto vysvetlenie za chatrné. "Chemikálie mali slúžiť na výrobu zbraní, nie pyrotechniky. Ako moslim Nový rok neoslavuje," upozorňujú kriminalisti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona