Českí policajti našli živého Slováka, ktorý bol doma úradne štyri roky mŕtvy!

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 17:47 • 2 min
Českí policajti našli živého Slováka, ktorý bol doma úradne štyri roky mŕtvy!

PRAHA/ZLÍN - Česká cudzinecká polícia našla v okolí Uherského Hradišťa Slováka, ktorý tam pomáhal so stavbou cirkusového stanu a nedokázal sa legitimovať. Obrovské prekvapenie prinieslo pátranie po jeho identite, pretože sa zistilo, že v SR je muž úradne štyri roky po smrti. Informáciu priniesol dnes internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu zlínskej polície Petra Jaroša.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov pátranie slovenských kolegov ukázalo, že muža ešte v roku 2010 vyhlásili v SR úradne za mŕtveho. Preukázať, že ide o skutočne tú istú osobu, nebola pre policajtov z cudzineckej polície jednoduchá úloha. Technici kriminálnej polície mu odobrali daktyloskopické odtlačky prstov, pripravili jeho fotodokumentáciu a odobrali aj vzorky DNA. Napokon k potvrdeniu jeho identity a vylúčeniu možnosti, že ide o zosnulú osobu, poslúžili dve fotografie. Prvá z nich bola v policajnej evidencii slovenských orgánov, druhá bola aktuálnym portrétom muža, uviedol podrobnosti hovorca. Na základe špeciálnej kriminalistickej metódy konštatovali v Zlíne potom stopercentnú zhodu oboch osôb zobrazených na záberoch.
     

Slovenského občana čaká teraz vo vlasti náročný proces znovuzískania vlastnej úradnej identity, dodáva server.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies