Českí meteorológovia vyhlásili v Prahe a na Morave smogovú situáciu

NETKY.SK • 6 November 2015, 10:33 • 2 min
Českí meteorológovia vyhlásili v Prahe a na Morave smogovú situáciu

PRAHA - Českí meteorológovia vyhlásili v noci nadnes v Prahe, Brne, Olomouckom a Zlínskom kraji a v časti Moravskosliezskeho kraja smogovú situáciu. Dôvodom je zvýšená koncentrácia polietavého prachu.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia, naopak, odvolali výstrahu pre Ústecký kraj, kde obyvateľov od štvrtkového popoludnia trápil oxid siričitý. Informovali o tom webové stránky Českej televízie (ČT).


Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) požiadal vodičov automobilov, aby pokiaľ možno nejazdili, pretože emisie z motorových vozidiel sa podieľajú na zvýšenej koncentrácii suspendovaných častíc PM10 i oxidu dusičitého.
Ľudia s chronickými dýchacími ťažkosťami a srdcovým ochorením, ale aj starší ľudia a malé deti by sa mali vonku vyvarovať zvýšenej fyzickej záťaži.


V Moravskosliezskom kraji platí smogová situácia pre Ostravu, Karvinú a Frýdek-Místek bez Třinecka. Smogová situácia kvôli polietavému prachu je od štvrtka vyhlásená aj v Stredočeskom, Královohradeckom a Pardubickom kraji.


Smogová situácia je podľa meteorológov spôsobená inverznou situáciou a nepriaznivými rozptylovými podmienkami, dopĺňa spravodajský server iDNES.cz.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona