Českí komunisti oslavujú Kima Čong-ila

NETKY.SK • 12 Február 2015, 14:36 • 2 min
Českí komunisti oslavujú Kima Čong-ila

PRAHA - Členovia českej komunistickej strany (KSČM) otvorili vo svojom sídle na ulici Politických väzňov v Prahe výstavu na počesť zosnulého severokórejského diktátora Kima Čong-ila, otca súčasného diktátora Kima Čong-una.

slovakia

left justify in out

"Výstava ku dňu žiarivej hviezdy" bola zorganizovaná na počesť príchodu nového veľvyslanca Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) Kima Pchjong-ila, nevlastného brata Kima Čong-ila.

 

Celý názov znie Výstava ku dňu žiarivej hviezdy, dňu narodenia večného generálneho tajomníka kórejskej strany práce súdruha Kima Čong-ila. Organizátor výstavy a prvý podpredseda ÚV KSČM Petr Šimůnek tvrdí, že výstava sa týka hlavne života v Severnej Kórei. Jedným dychom však dodáva, že Kim Čong-il urobil pre KĽDR kus práce a jej výsledky hovoria samé za seba. „Môžeme si porozprávať o tom, kto je diktátor, kto nie je diktátor, kto to robí pre ľudí. Myslím si, že materiál, ktorý dodala KĽDR, je skutočne o tom, že predstavitelia toho štátu pre ľudí niečo urobili, a na tých fotografiách vidíte všetko, čo Severná Kórea v podmienkach, ktoré má, dokázala," povedal Šimůnek pre server Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies