Českí inšpektori nariadili stiahnutie balenej neperlivej vody Aqua zo siete Albert

NETKY.SK • 29 November 2013, 19:06 • 2 min
Českí inšpektori nariadili stiahnutie balenej neperlivej vody Aqua zo siete Albert

PRAHA - Obchodný reťazec Albert musí stiahnuť z distribučnej siete v ČR balenú neperlivú vodu Aqua, v ktorej je evidentný zelený zákal a zelená usadenina. Nariadila to česká Štátna pôdohospodárska a potravinárska inšpekcia (SZPI), ktorá to odhalila pri kontrole v jednej z predajní. Informáciu priniesol internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu SZPI Pavla Kopřivu.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja ide o neperlivú pitnú vodu Aqua v jedenapollitrovom balení s označením minimálnej trvanlivosti do 2. augusta 2014. Výrobcom produktu je spoločnosť Veseta.

"Z dôvodu kontaminácie cudzorodou látkou inšpekcia vyhodnotila potravinu ako nevhodnú k ľudskej spotrebe a prostredníctvom uloženého opatrenia nariadila spoločnosti Ahold Czech Republic, aby nevyhovujúcu šaržu balených vôd neodkladne stiahla z pultov vo svojich pobočkách," informoval hovorca, ktorý upozornil spotrebiteľov, že by uvedenú vodu nemali konzumovať. Inšpekcia však nešpecifikovala, čo sa vo vode našlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies