Českí hudobní kritici predstavili nominácie na cenu Apollo

NETKY.SK • 14 December 2015, 16:05 • 2 min
Českí hudobní kritici predstavili nominácie na cenu Apollo

BRATISLAVA - Českí hudobní kritici predstavili nominácie na cenu Apollo za najlepší album roka 2015. Na zoznam sa dostala formácia Boy Wonder & The Teen Sensations s debutovým albumom Radical Karaoke. S prvým počinom Home zaujala približne 90-člennú takzvanú širokú porotu aj Klára Vytisková, ktorá vydala spomínanú nahrávku pod pseudonymom Klara.

slovakia

left justify in out

Medzi nominovaných sa dostala aj kapela Kittchen s albumom Kontakt. David Koller môže uspieť vďaka albumu Československo, Tata Bojs zas so štúdiovkou A/B, formácia Please The Trees s tohtoročným počinom Carp a skupina Květy sa uchádza o cenu s nahrávkou Miláček slunce.

 

Úzku porotu tvoria Radek Bureš, Karel Buriánek, Iva Jonášová, Antonín Kocábek, Jana Kománková, Luděk Staněk, Jiří Špičák, Pavel Turek, Honza Vedral a Karel Veselý. Držiteľ ceny dostane 60-tisíc českých korún (v prepočte približne 2200 eur) a sošku od Maxima Velčovského a Jana Jaroša. Dátum slávnosti zatiaľ nie je známy.

Prehľad nominácií na cenu Apollo za najlepší album roku 2015:
Boy Wonder & The Teen Sensations - Radical Karaoke
Kittchen - Kontakt
Klara. - Home
David Koller - Československo
Květy - Miláček slunce
Tata Bojs - A/B
Please The Trees - Carp



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies