Českí colníci zhabali stovky starších samopalov prepravovných do zahraničia

NETKY.SK • 14 Október 2013, 17:16 • 2 min
Českí colníci zhabali stovky starších samopalov prepravovných do zahraničia

PRAHA - Zásielku 320 starších samopalov typu SA 58 a AK47 zaistili českí colníci počas uplynulého víkendu v okrese Svitavy v Pardubickom kraji. Informoval o tom dnes internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na zástupkyňu hovorcu príslušného krajského colného úradu Renatu Dernerovú. Podľa jej slov colníci, ktorí zásielku v hodnote niekoľkých miliónov korún zaistili, prípad ďalej vyšetrujú.

slovakia

left justify in out

Český dopravca nedisponoval v tomto prípade zbrojnou licenciou. Nemal tiež prepravné povolenie ani na samopaly, ani na ďalší vojenský materiál, ktorý sa pri tejto príležitosti našiel. Keďže preprava vojenského materiálu podlieha osobitému režimu, za porušenie povinností stanovené zákonom hrozí právnickej osobe pokuta až do výšky jedného milióna korún. Zásielka, pre ktorú bolo územie ČR iba tranzitným, smerovala do ďalšej, zatiaľ colníkmi nešpecifikovanej členskej krajiny Európskej únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies