Českí colníci odhalili v kontajneroch z Číny aj falzifikáty modelov autíčok

NETKY.SK • 25 September 2014, 09:30 • 2 min
Českí colníci odhalili v kontajneroch z Číny aj falzifikáty modelov autíčok

PRAHA - Českí colníci odhalili pri kontrole kontajnerov smerujúcich z Číny do ďalších krajín Európskej únie falzifikáty modelov autíčok, poľnohospodárskej techniky i textilných výrobkov.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak na prekladisku v Českej Třebovej, informoval dnes internetový server Novinky.cz a denník Právo s odvolaním sa na Tomáša Culeka z Colného úradu v Pardubiciach. Ako konkretizoval spomínaný zdroj, išlo o 2800 kusov nepravých modelov značiek Audi, Ferrari, Lamborghini, ale aj Louis Vutton, Hasbro, Claas a Burbery, ktorých hodnota by v prípade originálov prevýšila 17 miliónov Kč.
      

Podľa rovnakého zdroja úrad zakázal akokoľvek narábať so zadržaným tovarom, a to až do vyriešenia prípadu. Ak by sa majitelia nedohodli mimosúdne s majiteľmi práv duševného vlastníctva, rozhodne vo veci súd. "V tomto roku ide o 15. podobný prípad, v rámci ktorých colníci z Pardubíc odhalili takmer 80.000 falzifikátov. Predajná hodnota originálov tohto tovaru by prevýšila 70 miliónov Kč," dodal Culek.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies