Českí colníci našli v kradnutom kamióne 14 ton pašovaného tabaku

NETKY.SK • 9 Február 2016, 12:39 • 2 min
Českí colníci našli v kradnutom kamióne 14 ton pašovaného tabaku

ÚSTÍ NAD LABEM - Českí colníci objavili 14 ton tabaku v kamióne, ktorý mal podľa dokladov prevážať chmeľ. Vozidlo navyše figurovalo v medzinárodnej databáze kradnutých áut, informoval dnes server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Zmienený kamión značky Renault zastavila minulú stredu spoločná hliadka colníkov a policajtov pri meste Žatec v Ústeckom kraji po tom, ako prekročil rýchlosť.

 

Vozidlo smerovalo z Talianska do Poľska, uviedol dnes hovorca colného úradu pre Ústecký kraj Jiří Nejedlý. Do kontroly colníci zapojili aj psa špeciálne vycvičeného na hľadanie tabaku.

 

"Pes okamžite avizoval prítomnosť tabaku. V kartónových škatuliach, ktorých bolo presne 108, sa namiesto chmeľu ukrývalo celkovo 14 472 kg jemne narezaného tabaku v hodnote presahujúcej šesť miliónov korún," spresnil Nejedlý.

 

Únik na neodvedenej spotrebnej dani vyčíslili colníci asi na 30 miliónov českých korún (približne 1,1 milióna eur). Náklad aj kamión zaistili a odviezli do skladu. Zároveň oznámili aj začatie úkonov v rámci trestného konania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies