Českému ministrovi priemyslu a obchodu Mládkovi hrozí odvolanie

NETKY.SK • 20 Február 2017, 18:28 • 2 min
Českému ministrovi priemyslu a obchodu Mládkovi hrozí odvolanie

PRAHA - Českému ministrovi priemyslu a obchodu Janovi Mládkovi sa môže stať osudným jeho postoj k mobilným operátorom. Predseda vlády ČR Bohuslav Sobotka totiž po dnešnom zasadnutí vládneho kabinetu v Prahe oznámil, že svojho straníckeho kolegu z ČSSD chce práve kvôli spomínanej problematike odvolať z funkcie.

slovakia

left justify in out

"Rozhodol som sa urobiť zmenu v obsadení ministerstva priemyslu a obchodu. Navrhujem na konci februára odvolať ministra priemyslu a obchodu Jana Mládka," cituje premiérove slová spravodajský server Novinky.cz.

 

Sobotka odovzdá žiadosť o Mládkovo uvoľnenie z funkcie už vo štvrtok prezidentovi ČR Milošovi Zemanovi, ktorého chce súčasne oboznámiť s menom navrhovaného nástupcu odvolaného člena vlády. Oficiálne nepotvrdené špekulácie hovoria o tom, že by sa ním mohol stať štátny tajomník pre európske záležitosti a vládny koordinátor pre digitálnu agendu Tomáš Prouza.

 

Český premiér súčasne dnes hovoril o veľkom kuse práce, ktorý odviedol Mládek za tri roky vo funkcii ministra, avšak netajil, že v ostatnom čase nie je spokojný s fungovaním jeho rezortu. Osobitne ide o postoj ministerstva, pokiaľ ide o zlepšenie situácie spotrebiteľov na trhu mobilných služieb, konštatoval Bohuslav Sobotka.

 

Mládek chcel do zákona o elektronických komunikáciách presadiť paragraf znemožňujúci spotrebiteľom vyjednať si u mobilných operátorov individuálni sadzbu. Už pred niekoľkými týždňami však rozbúril hladinu verejnej mienky vyhlásením, že roaming je elitárska záležitosť pre päť percent občanov, a názorom, že tri milióny občanov ČR cestujú do zahraničia raz ročne, väčšina z nich k Jadranu do Chorvátska. Ďalšie tri milióny patria podľa jeho názoru k spomínanej elite, ktorá cestuje neustále - služobne, na dovolenky a podobne.

 

Mládek v prvej reakcii premiérovu kritiku odmietol konštatujúc, že jeho rezort nezlyhal a on nepodnikol žiadne kroky, ktoré by boli v rozpore s vládnou politikou. Považuje sa však za obeť mediálnej kampane, ktorú proti nemu údajne vedie líder hnutia ANO, minister financií ČR Andrej Babiš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies