Českého výrobcu pneumatík ČGS kupujú za vyše miliardu eur Švédi

NETKY.SK • 9 November 2015, 10:49 • 2 min
Českého výrobcu pneumatík ČGS kupujú za vyše miliardu eur Švédi

PRAHA - Český holding Česká gumárenská společnost (ČGS), ktorého firmy vyrábajú napríklad pneumatiky a výrobky pre autopriemysel, mení majiteľa. Skupinu kupuje takmer za 11 miliárd švédskych korún (SEK) strojárenská skupina Trelleborg zo Švédska. Informoval o tom server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Obe skupiny podpísali dohodu o kúpe. Ako na svojom webe oznámila medzinárodná skupina, ktorá má sídlo vo švédskom Trelleborgu, celková hodnota transakcie predstavuje približne 10,9 miliardy SEK (1,16 miliardy eur). Obchod musia ešte schváliť protimonopolné úrady. Jeho dokončenie sa očakáva v polovici roku 2016.

 

Česká gumárenská společnost je holding, ktorý združuje viacero firiem z odvetvia. Najmä výrobcu pneumatík pre poľnohospodárov Mitas, výrobcu technickej pryže Rubena a výrobcu zmesí, gumových profilov alebo motocyklových plášťov Savatech. Holding má 13 výrobných miest v Európe a Severnej Amerike a zamestnáva zhruba 6300 ľudí.

 

Trelleborg, ktorý sa zameriava na technológie polymérov, pôsobí vo vyše 40 krajinách sveta. Prevzatím ČGS a jej dcérskej firmy Mitas sa stane svetovým lídrom na trhu pneumatík v agrosektore a posilní svoju pozíciu v oblasti priemyselných pneumatík.

 

(1 EUR = 9,3839 SEK)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies