Českého premiéra J. Rusnoka zarazili štvrťmiliardové odmeny Nečasovej vlády

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 18:26 • 2 min
Českého premiéra J. Rusnoka zarazili štvrťmiliardové odmeny Nečasovej vlády

PRAHA - Nového českého premiéra Jiřího Rusnoka zarazila výška odmien, ktoré si pred odchodom rozdali členovia vlády jeho predchodcu Petra Nečasa.

slovakia

left justify in out

"Keď si predstavím, ako ťažko sa dnes v tejto krajine žije mnohým ľuďom a bojuje o takpovediac denný chlieb, a ako štátna správa plače, a oprávnene, že nie je na množstvo vecí, tak ma to zaráža," konštatoval Rusnok, ktorého citoval server iDNES.cz.

Podľa Lidových novín si Nečasov kabinet pred odchodom rozdelil na odmenách celkovo takmer 244 miliónov korún, teda 3,5-krát viac, než za rovnaké obdobie minulého roku. Podľa oficiálneho zdôvodnenia išlo o bonusy za plnenie mimoriadnych a obzvlášť významných pracovných povinností. Rusnok označil postup Nečasovej vlády v tejto záležitosti za neprofesionálny a prisľúbil, že on ako premiér bude ohľadne odmien zdržanlivý. Zdôraznil však, že na výške odmien Nečasových ministrov už nemôže nič zmeniť.

Najväčšiu čiastku (97 miliónov korún) rozdelilo ministerstvo obrany, hlavne v súvislosti s pomocou po júnových povodniach. Najviac na jedného zamestnanca (vyše 28.700 korún) vyplatil rezort poľnohospodárstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies