Českého podnikateľa Krejčířa presunuli do najprísnejšie stráženej väznice

NETKY.SK • 13 Január 2016, 11:02 • 2 min
Českého podnikateľa Krejčířa presunuli do najprísnejšie stráženej väznice

JOHANNESBURG - Českého podnikateľa Radovana Krejčířa, odsúdeného v ČR za viaceré trestné činy, previezli do najprísnejšie stráženej väznice v Juhoafrickej republike (JAR). Dôvodom sú obavy, že by sa mohol pokúsiť o útek. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Krejčířa v JAR usvedčili z pokusu o vraždu a únosu; súd však zatiaľ nerozhodol o výške trestu. Dnes tamojšia väzenská služba oznámila, že ho koncom minulého roku presunuli z väznice neďaleko Pretórie do prísne stráženého detenčného zariadenia v Kokstade vo východnej časti JAR.


Podľa hovorcu väzenskej služby JAR Manelisiho Wolelu Krejčířa presunuli do Kokstadu v provincii KwaZulu-Natal kvôli "veľkému bezpečnostnému riziku", ktoré predstavuje. Juhoafrické médiá citovali vyjadrenia predstaviteľov, podľa ktorých miestne úrady v minulosti Krejčířovi prekazili pripravovaný pokus o útek. V jeho cele pritom našli strelnú zbraň, mobilné telefóny a denník, ktorý obsahoval podrobnosti o zamýšľanom úteku. Okrem iného si plánoval najať charterové lietadlo, ktoré by ho odviezlo do Argentíny.


Krejčíř, považovaný za jedného z najbohatších Čechov, čelil vo vlasti podozreniu z viacerých závažných trestných činov. Počas domovej prehliadky v júni 2005 sa mu za doteraz nevyjasnených okolností podarilo aj napriek prítomnosti desiatok policajtov ujsť.


Zadržali ho v apríli 2007 na letisku v Johannesburgu, keď sa pokúsil vstúpiť na územie JAR s falšovaným cestovným pasom. Neskôr sa stal aj v JAR významnou osobnosťou tamojšieho podsvetia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies