České turistky zabil v Hurghade kyanid: V Egypte je za to trest smrti!

NETKY.SK • 30 Október 2013, 07:27 • 2 min
České turistky zabil v Hurghade kyanid: V Egypte je za to trest smrti!

PRAHA - Dve české turistky, ktoré zomreli počas júlovej dovolenky v egyptskom letovisku Hurghada, pripravil o život kyanid. Informáciu priniesla TV Nova s odvolaním sa na advokáta Kerolesa Ezzata Bashiera, ktorý si nechal poslať vyšetrovací spis z Egypta.

slovakia

left justify in out

Podľa právnikových slov je jedným z políciou registrovaných podozrivých - popri dvoch-troch zamestnancoch hotela v Hurghade - manžel a otec zosnulých Petr Kramný

Ako spomínaný advokát uviedol pre internetové vydanie denníka Blesk, kyanid dostávali obete po niekoľko dní v malých dávkach. Podľa jeho slov už egyptskí kriminalisti nešťastnú náhodu ako príčinu smrti vylúčili a prípad vyšetrujú ako dvojnásobnú vraždu, za ktorú hrozí v Egypte trest smrti.

Kyanid draselný sa ako možný zdroj smrteľnej otravy uvádzal už krátko po záhadnom úmrtí dvojice. Ako informoval advokát, zápis dvoch výpovedí Petra Kramného má rozsah piatich strán z celkove 162-stránkového spisu. Polícia údajne o ňom najskôr hovorila ako o svedkovi, teraz je jedným z podozrivých, píše server iDNES.cz. Severoafrickú krajinu naďalej nesmie opustiť.

Pôvodne stanovený dvojmesačný zákaz vycestovať z Egypta tamojšie úrady v prípade podozrivého tridsiatnika z Karvinej predĺžili, aj keď muža ani neobvinili, ani nezbavili podozrenia z dvojnásobného hrdelného zločinu. Petr Kramný osobne trvá na svojej nevine, na svojej opakovane prezentovanej verzii a na jej potvrdenie zasiela, ako to avizoval začiatkom októbra, ostravským kriminalistom balíček, ktorého obsah môže vniesť svetlo do záhadného prípadu.

Neprehľadnosť kauzy zvyšuje fakt, že telá obetí, ktoré mali podľa egyptských lekárov rozleptané žalúdky, previezli do vlasti bez vnútorných orgánov, čo skomplikovalo prácu českých patológov.

Petr Kramný však začiatkom mesiaca vyjadril nádej, že ide iba o fámu a presvedčenie, že kriminalisti zo severu Moravy vedia viac, ako doteraz zverejnili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona