České strany KDU-ČSL a STAN by chceli vytvoriť protiváhu k ANO i ČSSD

NETKY.SK • 16 December 2016, 17:56 • 2 min
České strany KDU-ČSL a STAN by chceli vytvoriť protiváhu k ANO i ČSSD

PRAHA - Celoštátny výbor Kresťanskej a demokratickej únie - Československej strany ľudovej (KDU-ČSL) poveril predsedníctvo strany, aby rokovalo so stranou Starostovia a nezávislí (STAN) o možnej spolupráci v budúcoročných októbrových voľbách v ČR. Predseda STAN serveru Novinky.cz dnes povedal, že spoločne s KDU-ČSL a ďalšími stranami chcú vytvoriť tretiu silu, ktorá by konkurovala ANO a ČSSD.

slovakia

left justify in out

Prvý podpredseda KDU-ČSL Marian Jurečka potvrdil, že sa na dnešnom celoštátnom výbore dohodli na spolupráci so STAN. Podľa predsedu STAN Petra Gazdíka o spolupráci rokujú už dva týždne a konzultovali to vo svojich celoštátnych orgánoch.

 

"Chceme vytvoriť tretiu silu, ktorá bude konkurovať spoločne ANO a ČSSD. Silu, ktorá dá centristickým a stredopravým voličom možnosť voliť stranu, ktorá sa vráti ku koreňom slušnej a neagresívnej politiky, založenej na plnení konkrétnych cieľov," povedal Gazdík pre Novinky.cz.

 

Zatiaľ nie je isté, či pôjdu do volieb ako koalícia alebo jedna volebná strana, musia ešte vyriešiť program a financie.

 

Podľa prieskumu Centra pre výskum verejnej mienky (CVVM) by v decembri volilo KDU-ČSL 8,5 percenta a STAN jedno percento opýtaných.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies