Češke Samkovej pomohli k zlatu v snoubordkrose aj fúziky

NETKY.SK • 17 Február 2014, 13:35 • 2 min
Češke Samkovej pomohli k zlatu v snoubordkrose aj fúziky

ČERVENÁ POĽANA - Česká snoubordistka Eva Samková, ktorá získala zlato v ženskom snoubordkrose na zimných olympijských hrách v Soči, bude mať na tvári ešte pár dní pamiatku na úspešné preteky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aj na svahoch Extreme Parku na Červenej Poľane dodržala rituál a pod nosom mala namaľované fúziky v národných farbách. Na rozdiel od minulosti však tentoraz okrem fixiek poslúžila aj farby na snoubordy.

"Tieto fúziky pôjdu len veľmi ťažko dole. Modrá a červená boli namaľované fixkou, ale biela je farba, ktorou mám natreté dosky. Veľmi to pálilo a smrdelo pod nosom," povedala pre iSport.cz Samková, ktorá neobvyklú tradíciu s maľovaním fúzov zaviedla pred troma rokmi počas majstrovstiev sveta v La Moline. Odvtedy ich má na tvári pravidelne počas súťaží. 

Maľuje jej ich jej tréner Jakub Flejšar, ktorý sa okrem práce pre reprezentáciu živí ako sochár. Pre olympijskú súťaž zvolil kombináciu vo farbách českej trikolóry. Samkovú už s fúzikmi podporil vodný slalomár Vavřinec Hradílek, ktorý prisľúbil, že so špeciálnou okrasou tváre pôjde pražské preteky Svetového pohára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies