České ministerstvo zmiernilo varovanie pre Egypt: Hurghada je bezpečná, Taba nie

NETKY.SK • 24 September 2013, 09:47 • 2 min
České ministerstvo zmiernilo varovanie pre Egypt: Hurghada je bezpečná, Taba nie

PRAHA - České ministerstvo zahraničných vecí zmiernilo varovanie pred cestami do Egypta.

slovakia

left justify in out

Vyňalo z neho letoviská na pobreží Červeného mora. Naopak cesty do mesta Taba na severe Sinajského polostrova stále neodporúča. Rovnako ani akúkoľvek individuálnu turistiku. Informoval o tom v pondelok spravodajský portál iDNES.cz.

"Bezpečnostná situácia v turistických letoviskách na kontinentálnom pobreží Červeného mora na juhu Sinaja, ako napríklad v Hurghade, Marsa Alam či Šarm aš-Šajchu, je v súčasnosti relatívne pokojná. MZV však neodporúča podnikať turistické výlety mimo týchto letovísk," uviedlo ministerstvo v aktuálnom odporúčaní na svojom webe.

Medzinárodné letisko v hlavnom meste Káhira podľa úradu funguje bez problémov a možno ho využívať aj pre prípadné prestupy na nadväzujúce linky bez akýchkoľvek obmedzení. Napriek tomu české ministerstvo varuje pred akýmikoľvek cestami do severnej časti Sinaja vrátane turistického letoviska Taba a neodporúča ani individuálnu či organizovanú turistiku. Ľudia by do krajiny mali aj naďalej cestovať len v odôvodnených prípadoch.

Bezpečnostná situácia v Egypte sa po búrlivých letných mesiacoch upokojuje a je pod kontrolou vládnych ozbrojených zložiek, napísal web iDNES.cz. Ministerstvo však nabáda, aby ľudia v celom Egypte dbali na zvýšenú opatrnosť, vyhýbali sa verejným zhromaždeniam a prísne dodržiavali časy zákazu vychádzania.

Cestovné kancelárie v Česku kvôli nepokojom zrušili v polovici augusta odlety do letovísk alebo z nich turistov narýchlo stiahli. Turisti začali opäť lietať do Egypta na začiatku septembra.

Cestovné kancelárie teraz dúfajú, že Egypt sa už na jeseň vráti na špicu turistického záujmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies