České lekárne už predávajú liečebnú marihuanu

NETKY.SK • 2 Apríl 2013, 14:23 • 2 min
České lekárne už predávajú liečebnú marihuanu

PRAHA - V českých lekárňach sa už môže predávať marihuana na liečebné účely. Zákon zavádzajúci túto novinku začal síce platiť 1. apríla, lekárne však pre veľkonočné sviatky otvorili až v utorok.

slovakia

left justify in out

Internetový portál iDNES.cz pripomína, že liečebnú marihuanu si budú môcť pacienti v skutočnosti kúpiť na predpis najskôr o mesiac, pretože ústav liečiv ešte len začína vydávať licencie na jej dovoz. Marihuana sa totiž najskôr bude dovážať z Holandska či Izraela. Po roku budú môcť v Českej republike pestovať konope firmy, ktoré na to získajú povolenie od Štátneho ústavu na kontrolu liečiv. Štát vypestovanú surovinu vykúpi a bude ju distribuovať. Pomôcť má ľuďom so silnými bolesťami, kŕčmi, rakovinou, Parkinsonovou chorobou či ekzémami.

Sušené časti konope a lieky z neho budú dostupné len na elektronický predpis, aby sa mohlo lepšie kontrolovať predpisovanie aj výdaj marihuany a liekov z konope v lekárni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies