České hnutie ANO chce obnoviť rokovania o vláde s ČSSD

NETKY.SK • 13 Apríl 2018, 06:59 • 2 min
České hnutie ANO chce obnoviť rokovania o vláde s ČSSD

PRAHA - Hnutie ANO českého premiéra v demisii Andreja Babiša chce obnoviť rokovania o budúcej vláde s Českou stranou sociálnodemokratickou (ČSSD).

slovakia

left justify in out

Republikový výbor uložil ANO, aby s ČSSD obnovil rokovania. "Určite čoskoro pán Babiš osloví (predsedu ČSSD) pána Hamáčka," uviedol vicepremiér Richard Brabec z ANO po rokovaní republikového výboru hnutia.

 

Minulý týždeň skrachovali rozhovory medzi ANO a ČSSD o koaličnej menšinovej vláde podporovanej KSČM. Hlavným sporným bodom sa stala otázka trestného stíhania premiéra pre financovanie Farmy Čapí hnízdo. Babiš odmietol prenechať funkciu predsedu vlády inému politikovi a zároveň prenechať ČSSD ministerstvá vnútra a financií.

 

Prezident Miloš Zeman v utorok Babišovi odporučil, aby ANO rokovalo o vytvorení kabinetu s Komunistickou stranou Čiech a Moravy (KSČM) a stranou Sloboda a priama demokracia (SPD).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies