České dráhy znížia počet nočných spojov na Slovensko

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 09:58 • 2 min
České dráhy znížia počet nočných spojov na Slovensko

PRAHA - České dráhy (ČD) znížia od decembra o tretinu počet nočných spojov, ktoré jazdia medzi Prahou a Košicami. Informuje o tom internetový portál iDNES. Pre nedostatok cestujúcich skončí rýchlik Excelsior, ktorý odchádza z Prahy každý deň o polnoci.

slovakia

left justify in out

Súčasťou zmien bude aj premenovanie vlakov. Namiesto rýchlikov Šírava a Excelsior bude jazdiť Bohemia. Názov rýchlika Slovakia zostane. Hovorca ČD Petr Šťáhlavský uviedol, že železničný dopravný podnik tak reaguje na vývoj dopytu po cestovaní v noci tak v lôžkových vagónoch, ako aj vo vagónoch len na sedenie. Zároveň dôjde k vyššej efektívnosti využívania objednaných trás.

 

Z Prahy do Košíc a späť odchádzajú na sklonku dňa počas troch hodín tri spoje. Redukcia jedného z nich by mala zabezpečiť ich lepšie využitie. V prípade Excelsioru sa ponúka možnosť priamych vozňov z Chebu do Košíc a opačne. O tom, či zostanú, sa ešte nerozhodlo.

 

Na trase medzi Prahou a Košicami môže dôjsť cez deň od decembra k silnému konkurenčnému boju. Svoje súpravy chce do Košíc posielať aj RegioJet a Leo Express. Zatiaľ ani jeden z týchto dopravcov neuvažuje o nočných spojoch. RegioJet by mal však premávať aj medzi Bratislavou a východoslovenskou metropolou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies