České dráhy musia zverejniť výkazy za diaľkové vlaky

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 14:09 • 2 min
České dráhy musia zverejniť výkazy za diaľkové vlaky

BRNO - Spory medzi Českými dráhami (ČD), štátom a súkromnými dopravcami o zverejňovanie podrobnejších výsledkov hospodárenia za objednané diaľkové vlaky štátom sa začínajú obracať proti ČD. Informuje o tom portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Krajský súd v Brne rozhodol, že ČD musia zverejniť výkazy nákladov a výnosov podľa jednotlivých liniek, ktoré objednal Juhomoravský kraj. Dráhy dlhodobo odmietali údaje publikovať s dôvodom, že ide o ich obchodné tajomstvo.
     

Súd rozhodol, že výkazy sú v podstate faktúrou, a preto ich nemožno posudzovať ako obchodné tajomstvo. Na žiadosť musia byť zverejnené.
     

Hovorca ČD Radek Joklík uviedol, že rozhodnutie súdu neznamená, že sa údaje poskytnú. "Vec vracia na nové prerokovanie. V nijakom prípade nejde o rozhodnutie vydať citlivé údaje, ktoré tvoria obchodné tajomstvo Českých dráh," dodal Joklík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona