České cestovky obnovujú zájazdy do Egypta napriek varovaniu ministerstva

NETKY.SK • 27 August 2013, 13:42 • 2 min
České cestovky obnovujú zájazdy do Egypta napriek varovaniu ministerstva

PRAHA - Niektoré české cestovné kancelárie začali opäť organizovať turistické zájazdy do Egypta napriek tomu, že stále platí varovanie ministerstva zahraničných vecí pred cestovaním do tejto krajiny. Na návrat českých turistov vyzval aj egyptský veľvyslanec v Prahe, informoval dnes Český rozhlas.

slovakia

left justify in out

Medzi agentúrami, ktoré znovu zaradili Egypt do aktuálnej ponuky svojich destinácií, je aj CK Fischer. Prvú skupinu turistov do egyptských letovísk Hurghada a Marsá Alam plánuje vyslať už 5. septembra. "Reagujeme predovšetkým na zmiernenie napätia vo veľkých egyptských mestách, na pokoj v populárnych letoviskách a samozrejme aj na veľký záujem klientov, ktorý nás neustále kontaktovali s tým, že nemajú problém cestovať do Egypta, naopak sa na dovolenku tam tešia," vysvetlil postup CK Fischer jej hovorca Jan Osúch. Platné varovanie českého rezortu diplomacie pritom považuje len za preventívne opatrenie. 

Lety do Egypta od 16. septembra obnovuje aj cestovná kancelária Alexandria a podobný krok v priebehu septembra zvažujú aj spoločnosti Čedok a Blue Style. Odporúčanie ministerstva naopak berie vážne agentúra Exim Tours, ktorá minulý týždeň urýchlila návrat českých turistov z Egypta v obave z ďalších nepokojov.

Straty českých cestovných kancelárii v súvislosti s hromadným rušením zájazdov do Egypta sa odhadujú na desiatky miliónov korún.  Egyptský veľvyslanec v Prahe Muhammad Abdal Hakam vyzval Čechov, aby sa vrátili do egyptských letovísk, keďže situácia v krajine sa podľa neho rýchlo upokojuje. Diplomat sa chce stretnúť s predstaviteľmi ministerstva zahraničných vecí a presvedčiť ich, aby opäť nechali českých turistov cestovať k Červenému moru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies