Češka zranená pri útoku v Hurgade je v kritickom stave

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 20:18 • 2 min
Češka zranená pri útoku v Hurgade je v kritickom stave

KÁHIRA - Češka zranená pri útoku na turistov v egyptskej Hurgade je v kritickom stave. Uviedol to dnes lekár Petr Kolouch, vedúci tímu českých zdravotníkov, ktorí odleteli na miesto.

slovakia

left justify in out

"V tejto chvíli je bohužiaľ pacientka v kritickom stave, má maximálnu možnú liečbu, ale nie je schopná ani prevozu na letisko. O rodinu pacientky sa stará tím odborníkov z vojenského Medevacu a pripravujú bezpečný návrat blízkych domov. Ďalšie rozhodnutie padne zajtra," uviedol Kolouch.

 

"Spolupracujeme s miestnymi odborníkmi, stav hodnotia traja českí lekári a štyria egyptskí. Konzílium je v zhode, že v tejto chvíli nie je možné pre pacientku robiť viac. Všetci prítomní lekári sú špecialisti na urgentnú medicínu a intenzívnu starostlivosť," pokračoval Kolouch.

 

Kolouch konštatoval, že v celom priebehu liečby a z dostupných dôkazov a správy vedúcich lekárov nemocnice v tejto chvíli nebolo nájdené žiadne pochybenie. Minister zahraničných vecí ČR Lubomír Zaorálek uviedol, že bude čakať na správu, ktorú podajú lekári z miesta. "Egyptské úrady s nami dobre spolupracujú, tiež tam veľmi dobre pracuje naša ambasáda, ale zatiaľ máme informácie len z druhej z ruky," upozornil.

 

V pondelok popoludní český rezort diplomacie informoval o tom, že zdravotný stav ženy, ktorá leží v nemocnici v Káhire, sa prudko zhoršil. Ešte v pondelok ráno pritom bola podľa ministerstva žena v dobrom stave, uviedla ČT24.

 

Tridsaťšesťročná Češka bola zranená 14. júla v Hurgade. Mladý muž tam zaútočil nožom na turistov na pláži. Útočník zabil dve nemecké turistky a ďalšie zranil. Češka utrpela stredne ťažké poranenia, útočník ju zasiahol do nohy a do chrbta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies