Češka zranená pri útoku v Egypte je v stave klinickej smrti

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 15:49 • 2 min
Češka zranená pri útoku v Egypte je v stave klinickej smrti

KÁHIRA - Češka zranená pri útoku na turistov v egyptskom letovisku Hurgada, je v stave klinickej smrti. Po zasadnutí lekárskeho konzília v Káhire to dnes oznámilo české ministerstvo zdravotníctva, uviedol spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa výsledkov najnovšieho CT vyšetrenia skonštatovali egyptskí lekári, že mozog pobodanej pacientky už prakticky nie je zásobovaný krvou. Správu následne potvrdil aj riaditeľ pražskej záchrannej služby Petr Kolouch, odborník, ktorý celý priebeh vyšetrenia sledoval priamo na mieste.

 

"Je nám to nesmierne ľúto, no pacientkin obeh udržujú už len prístroje, z medicínskeho hľadiska nie je fakticky možné očakávať, že by bola nádej na zlepšenie. Napriek všetkej možnej liečbe jej telo boj so zraneniami nezvládlo," opísal.

 

České ministerstvo zdravotníctva zdôraznilo, že v tejto chvíli pacientku nie je možné prevážať. Jej rodina je podľa informácií Noviniek už na palube vojenského špeciálu MEDEVAC, kde má k dispozícií vojenských lekárov.

 

Tridsaťšesťročná Češka bola zranená 14. júla v Hurgade. Mladý Egypťan tam zaútočil nožom na turistov na pláži. Zabil dve nemecké turistky a ďalšie zranil. Češka utrpela stredne ťažké poranenia, útočník ju zasiahol do nohy a do chrbta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona