Česká zbrojovka pokračuje v expanzii, v roku 2015 otvorí závod v Brazílii

NETKY.SK • 16 Október 2014, 08:50 • 2 min
Česká zbrojovka pokračuje v expanzii, v roku 2015 otvorí závod v Brazílii

UHERSKÝ BROD - Česká zbrojovka (CZ) Uherský Brod pokračuje v posilňovaní výrobných kapacít a po Slovensku otvorí v roku 2015 nový závod aj v Brazílii. Potvrdil pre TASR generálny riaditeľ CZ Uherský Brod Lubomír Kovařík.

slovakia

left justify in out

"Chceme nadviazať na našu pozíciu na juhoamerickom trhu z minulosti, kde sme sa vyrovnali svetovým hráčom kvalitou. Handicapom však bolo vysoké dovozné clo, ktoré predražilo naše výrobky dvojnásobne. Tento problém odstránime tým, že budeme mať v Brazílii vlastnú výrobu," zdôraznil Kovařík.
      

CZ Uherský Brod bude v meste Pomodore vyrábať pištole CZ P 07 Duty, na ktoré má v regióne už objednávky. V závode bude výrobná linka s kapacitou 90.000 pištolí ročne a postupne vytvorí až 200 nových pracovných miest. Podobné parametre má aj investícia CZ Uherský Brod na Slovensku. V Novákoch v tomto roku otvorila spoločný podnik s MSM Martin na výrobu komponentov do pištolí a útočných pušiek CZ 805 BREN. Podľa Kovaříka chce výrobca ručných zbraní týmito investíciami využiť rastúci dopyt vo svete. "Dodávame zbrane do viac ako 90 krajín. V tomto roku sme sa prihlásili do tendra na prezbrojenie francúzskej armády. O ďalších obchodných možnostiach v iných častiach sveta rokujeme," povedal Kovařík.
      

CZ Uherský Brod od roku 2009 prezbrojuje českú armádu svojimi útočnými puškami, ktoré v tomto roku splnili aj vojenské skúšky Armády SR. Útočnú pušku CZ 805 BREN nateraz dodáva do 12 krajín. V roku 2014 CZ Uherský Brod očakáva, že jej tržby dosiahnu úroveň 3,4 miliardy Kč, čo je o 10 % viac ako vlani.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona