Česká zbrojovka chce v Novákoch oživiť výrobu zbraní a prijať do 200 ľudí

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 16:49 • 2 min
Česká zbrojovka chce v Novákoch oživiť výrobu zbraní a prijať do 200 ľudí

BRATISLAVA - Vo VOP Nováky by sa mali v budúcnosti vyrábať české útočné pušky BREN. Potvrdil to pre TASR Lubomír Kovařík, generálny riaditeľ Českej zbrojovky (CZ) Uherský Brod, ktorá vytvorila kooperáciu s jeho súčasným nájomcom nováckeho podniku, spoločnosťou MSM Martin.

slovakia

left justify in out

Spoločný podnik CZ-Slovensko otvoria premiéri SR a ČR, Robert Fico a Bohuslav Sobotka, v utorok (15.7.) v Novákoch.
     

„V prvej etape plánujeme v Novákoch vyrábať súčiastky a komponenty v hodnote niekoľko miliónov eur ročne. V ďalšej etape budeme vyrábať aj útočné pušky. Počítame s tým, že v budúcom roku sa počet zamestnancov zvýši zo 60 na minimálne 200,“ dodal Kovařík s tým, že celková výška investície bude približne štyri milióny eur.
     

eský výrobca zbraní potrebuje výrazne navýšiť kapacitu výroby a preto zvolil expanziu na Slovensko. Kovařík to považuje po dvoch desaťročiach od rozdelenia federácie za opätovnú štartovaciu čiaru a hovorí o založení novej česko-slovenskej tradície v zbrojárskej výrobe. „Nováky sme si zvolili, pretože tamojší zamestnanci majú veľmi dobré skúsenosti s výrobou, ktorú pripravujeme. Dôležité je pre nás aj logistické hľadisko, kde je výhodou geografická blízkosť Uherského Brodu, Novák a Martina, kde sídli náš partner v tejto výrobe,“ zdôraznil Kovařík.
     

Spoločnosť MSM Martin ako nového nájomcu VOP Nováky vybralo Ministerstvo obrany SR od 1. januára 2013. MSM Martin vzišiel ako víťaz z verejného ponukového konania a doba nájmu je stanovená na 20 rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona