Češka zabila svoje štyri deti: Dostala doživotie!

NETKY.SK • 10 December 2013, 14:10 • 2 min
Češka zabila svoje štyri deti: Dostala doživotie!

PRAHA - Český Ústavný súd dnes zamietol sťažnosť Romany Zienertovej, ktorá v obci Široký Důl v okrese Svitavy v roku 2011 zavraždila svoje štyri deti. Žena teda definitívne strávi zvyšok života za mrežami. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa senátu na čele so sudkyňou Miladou Tomkovou nemala páchateľka žiadne zľutovanie so svojimi deťmi, ktoré jedno za druhým zabila. Ťažko možno preto očakávať, že súd bude mať zľutovanie s ňou. Jej zločin sa vymyká akýmkoľvek predstavám o trestnej činnosti a zasiahol základné hodnoty právneho poriadku aj ľudskej spoločnosti, napísali Novinky.cz. Žena nemá po ústavnej sťažnosti už žiadny ďalší prostriedok, ktorým by mohla doživotný trest zvrátiť.

Tragédia sa stala na začiatku septembra 2011 v rodinnom dome v malej obci Široký Důl vo východočeskom Pardubickom kraji. Žena tam postupne usmrtila svoje štyri deti vo veku od dvoch mesiacov do ôsmich rokov. Tri z nich brutálne zabila nožom, posledné udusila.

"Prehliadnuť sa nedá v podstate malicherná pohnútka, ktorá sťažovateľku viedla k spáchaniu činu," konštatovali sudcovia, keď sťažnosť zmietli zo stola ako jasne neopodstatnenú. Podľa nich sťažovateľka ani na okamih od svojho správania neupustila, čím mohla zachrániť aspoň niektoré ľudské životy.

Pohnútkou pre zavraždenie detí boli totiž problémy v osobnom živote, ktoré chcela matka "riešiť" tzv. rozšírenou samovraždou. Po usmrtení detí sa sama pokúsila zabiť, ale záchranárom sa ju podarilo zachrániť.

Žena potom pred súdom predstierala stratu pamäti, ale znalci dokázali, že to len hrá a v čase činu bola úplne príčetná. Po vynesení rozsudku v máji 2012 na súde skolabovala a musela ju odviezť záchranka, pripomenul web Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies