Česká vláda schválila vyslanie vojakov do Mali a na Golanské výšiny

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 09:05 • 2 min
Česká vláda schválila vyslanie vojakov do Mali a na Golanské výšiny

PRAHA - Česká vláda schválila dnes na zasadaní v Prahe vyslanie troch desiatok vojakov do misií Organizácie Spojených národov v africkom Mali a na Golanských výšinách na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

O rozhodnutí kabinetu premiéra Bohuslava Sobotku informovali internetový server Novinky.cz i spravodajská televízia ČT24 s odvolaním sa na ministra obrany ČR Martina Stropnického. Podľa jeho slov by v zmysle návrhu, ktorý ešte musí schváliť Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR, malo päť štábnych dôstojníkov pôsobiť na Golanských výšinách a 25 príslušníkov špeciálnej 601. skupiny českej armády z Prostějova v Mali.

 

V spomínanej africkej krajine pôsobia českí vojaci aj v súčasnosti, a to v rámci európskej misie pod francúzskym velením.

 

Stropnický zdôraznil, že ČR bola v posledných rokoch menej aktívna v misiách OSN a chce to zmeniť. Náklady na vyslanie vojakov budú predstavovať 182 miliónov Kč, minister však ráta s tým, že asi 80 percent z nich sa vráti prostredníctvom refundácie zo svetovej organizácie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies